Datum: 12.09.2023

Op een zonovergoten dinsdag 5 september mochten wij ruim 50 deelnemers ontvangen op de Innovatiedag Ruwvoer 2023. Op onze demovelden in Ven-Zelderheide werden door onze specialisten updates gegeven rondom voedergrassen, mais- en sorghumteelt, soortenrijk grasland en ook onderwerpen die inhaken op actualiteiten zoals stikstof, GLB en het telen van luzerne en klavers. Ook het belang van een weerbare en gezonde bodem stond centraal.

Veel belangstelling voor workshop luzerne en klavers

Een succesvolle teelt van luzerne en klaver stond centraal in deze workshop. Steeds vaker kiezen melkveehouders ervoor om vlinderbloemigen zoals klaver en/of luzerne aan hun bouwplan toe te voegen. Dit vergt echter een ander teeltmanagement dan enkel gras. Productmanager ruwvoer Roy Kuenen ging dieper in op de teelt en gaf daarbij praktische tips met betrekking tot het zaaien, bemesten en oogsten. Ook de toepassing van luzerne en klaver binnen de (GLB-) regelgeving en het rantsoen kwam uitgebreid aan bod.

Kwaliteit van grasland tijdens de workshop graslandmanagement

Hoe kan je met goed management meer resultaat uit grasland halen? Product manager forage quality Luuk Maas gaf hier uitgebreide informatie over het maaimoment en maaihoogte. Ook werden de deelnemers geleerd hoe naar grassen te kijken, en hoe de goede en slechte grassen te herkennen.

Innovatiedag gemist?

Teelthandleidingen

Voor de diverse onderdelen in de workshops hebben wij handige teelthandleidingen samengesteld: u kunt deze HIER downloaden.