Datum: 20.02.2024

Het weerbeeld blijft momenteel wisselvallig en vrij zacht. De temperaturen stijgen langzaam. Het inzaaien van gras in een periode met lage bodemtemperaturen kan een uitdaging zijn, maar het is zeker mogelijk om nu al een strak sportveld of (openbaar) gazon te creëren als je enkele belangrijke stappen volgt. Je pakt hiermee een grote voorsprong op het komende groeiseizoen. Door vroeg zaaien onderdruk je de onkruiden eerder waardoor je gedurende het seizoen minder druk hebt van ongewenste grassen en kruiden.

Het EUROGRASS® TetraTop 100 mengsel is een uitstekende optie voor doorzaai bij een bodemtemperatuur vanaf 6 graden.

'Bij vroege inzaai neem je een voorsprong op het groeiseizoen, waardoor in een vroeg stadium ongewenste grassen en onkruiden worden onderdrukt.'

Geduld is essentieel

Geduld is essentieel, omdat in koude bodemomstandigheden het gras wat langere tijd nodig heeft om te ontkiemen. Het  kan dus even duren voordat je de eerste scheuten ziet. Blijf de bodemtemperatuur monitoren en zorg voor een goede verzorging van het gras, zodat het zich kan ontwikkelen tot een gezonde en sterke grasmat, zelfs bij lage bodemtemperaturen. Zo heb je in het voorjaar weer een strakke, groene grasmat.

Foto: EUROGRASS TetraTop 100 kiemt vroeg

Kies een geteste, koudebestendige grassoort

Allereerst is het belangrijk om de juiste grassoort te kiezen. Kies voor koudebestendige grassoorten zoals tetraploïd Engels raaigras of diploïd Engels raaigras, welke speciaal getest zijn op koude kieming, omdat deze beter presteren bij lagere temperaturen. Het EUROGRASS® TetraTop 100 mengsel bevat sterke rassen tetraploïd en diploïd Engels raaigras waarmee het hele jaar rond doorgezaaid kan worden. Alle rassen zijn getest op de Low Gradient Table: een speciaal systeem om kiemkracht bij lagere temperaturen te meten.

Meer weten over EUROGRASS® TetraTop 100 of advies nodig?

Neem contact op met onze specialisten Steven Wiersema of Thijs Schoenmakers.

Download meer informatie:

Te­tra­top 100 pro­duct sheet

Download de nieuwe product sheet met uitgebreide informatie.

EU­RO­GRASS Bro­chu­re 2024

Bekijk hier de EUROGRASS 2024 brochure met alle beschikbare mengsels.