Deutsche Saatveredelung AG (DSV)

Bedrijfsprofiel

Het ontstaan

Van 2002 tot en met 2013 heeft het voormalige Zelder B.V. gehandeld onder de naam Euro Grass. Toen ontstaan nadat de Deutsche Saatveredelung AG en Hunsballe Frø A/S de aandelen verwierven van Zelder B.V. De drie bedrijven werkten toen al meer dan tien jaar nauw samen bij het veredelen, vermeerderen en vermarkten van voeder- en recreatiegrassen. De overname van Zelder bood de kans om die samenwerking te intensiveren en uit te bouwen, tot voordeel van de afnemers.

In 2012 heeft de Deutsche Saatveredelung AG het Deense Hunsballe Frø A/S overgenomen waardoor DSV 100% eigenaar werd van Euro Grass. Met deze stap is de organisatie verder aangepast waarbij de Nederlandse divisie binnen de DSV structuur verder gaat opereren onder de naam DSV zaden Nederland.

Mijlpalen

1948: Zelder B.V. wordt opgericht door de drie cooperaties CHV, landbouwbelang en CeBeCo handelsraad.
1985: Zelder B.V. en Deutsche Saatveredelung AG (DSV), Duitsland gaan nauw samenwerken met Hunsballe Frø A/S, Denemarken
2002: Hunsballe Frø en DSV nemen de aandelen van CHV-Landbouwbelang over en worden beide voor 50% aandeelhouder van Zelder B.V., de naam Zelder verandert in Euro Grass. Waarbij Euro Grass B.V. de productie en sales vertegenwoordigd en Euro Grass Breeding GmbH de veredelingstak.
2012: DSV neemt Hunsballe Frø over en wordt zodoende 100% eigenaar van Euro Grass.
2014: Doordat DSV 100% eigenaar is wordt de organisatie structuur veranderd. DSV zaden Nederland wordt de nieuwe naam van de Nederlandse divisie.


Wij respecteren uw privacy!

Om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken worden er cookies en anonieme analysetechnieken gebruikt. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van web-tracking om de website aan uw behoeften aan te passen. Indien u hier bezwaar tegen heeft kunt u klikken op de link privacy policy onderaan deze website, u kunt de verwerking van uw gegevens elk gewenst moment intrekken. Hier vindt u tevens meer informatie over uw rechten met betrekking tot de AVG-wet en ePrivacy richtlijnen

Akkoord met anonieme web analyse Ga alleen verder met noodzakelijke cookies