Deutsche Saatveredelung AG (DSV)

Eiwitgewassen

Door de aangescherpte bemestingsnormen en een afnemend stikstofgehalte in drijfmest neemt de vraag naar klaver en luzerne snel toe. Ook in het GLB-beleid komen eiwitgewassen ook aan bod bij het Ecologisch Aandachtsgebied en gewasdiversificatie. DSV zaden Nederland heeft toprassen beschikbaar die bijdragen aan een duurzame ruwvoerteelt.

Het toevoegen van een vlinderbloemige aan een grasmengsel kan de stikstofvoorziening verbeteren en de eiwitproductie verhogen. Vlinderbloemigen leveren bovendien andere aminozuren met bijvoorbeeld een hoger linoleenzuurgehalte. Klavers zorgen ook voor meer regenwormen in de bodem. De klavers en luzerne van DSV zaden zijn ook verkrijgbaar met een zaadcoating.

Het managen van vlinderbloemigen vraagt wel om enig vakmanschap:

  • Ondiep zaaien (0,5)
  • Uitzaai van half april tot en met september
  • pH van minimaal 5,0
  • Kali toestand in orde
  • Schroef de N-bemesting terug
  • Gebruik DynaSeed coating voor extra kiemkracht rhizobium bacteriën

 

{{row.listItems[0].value}} NIEUW
{{item.title}}:
Wij respecteren uw privacy!

Om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken worden er cookies en anonieme analysetechnieken gebruikt. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van web-tracking om de website aan uw behoeften aan te passen. Indien u hier bezwaar tegen heeft kunt u klikken op de link privacy policy onderaan deze website, u kunt de verwerking van uw gegevens elk gewenst moment intrekken. Hier vindt u tevens meer informatie over uw rechten met betrekking tot de AVG-wet en ePrivacy richtlijnen

Akkoord met anonieme web analyse Ga alleen verder met noodzakelijke cookies