Deutsche Saatveredelung AG (DSV)
PDF Productblad

Luzerne

De koningin onder de voederplanten

PLANET


Luzerne valt onder de vlinderbloemigen en heeft een stikstofbindend vermogen, het kan wel 200 tot 250 kg/ha stikstof binden.
Het is een meerjarig gewas om smakelijk en eiwitrijk ruwvoer te telen. De teelt van luzerne vergt wel de nodige aandacht; pH >5,5 te zijn, goede ontwatering, en voldoende worteldiepte.

Belangrijkste kenmerken van luzerne zijn:

  • Hoog eiwitgehalte
  • Structuurrijk
  • Stikstofbindendvermogen
  • Droogtetolerantie
  • Meerjarig door goede standvastigheid

Het ras Planet onderscheid zich door zijn goede resistentie tegen Verticillium (verwelkingsziekte) en Fusarium. Daarbij kent het ras een goede wintervastheid en snelle voorjaarsontwikkeling zodat er vroeg een eerste snede gemaaid kan worden in het voorjaar.

Teeltadvies

Optimale uitzaai half april tot augustus
Zaaiadvies 20 - 25 kg/ha

Wij respecteren uw privacy!

Om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken worden er cookies en anonieme analysetechnieken gebruikt. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van web-tracking om de website aan uw behoeften aan te passen. Indien u hier bezwaar tegen heeft kunt u klikken op de link privacy policy onderaan deze website, u kunt de verwerking van uw gegevens elk gewenst moment intrekken. Hier vindt u tevens meer informatie over uw rechten met betrekking tot de AVG-wet en ePrivacy richtlijnen

Akkoord met anonieme web analyse Ga alleen verder met noodzakelijke cookies