Deutsche Saatveredelung AG (DSV)
PDF Productblad

Bloeiparadijs Lippstadt

Akkerrandenmengsel geschikt voor braak met drachtplanten

Een bloemenmengsel dat geschikt is voor de vergroeningsmaatregel braak met drachtplanten. Om hiervoor in aanmerking te komen met voldaan worden aan de volgende voorwaarden:

  • Er moeten minimaal drie soorten toegestane drachtplanten in het mengsel zitten
  • De grond moet minimaal 6 maanden braak blijven liggen in de periode van 15 maart tot en met 15 november.
  • Op de eerste dag van de 6 maanden moet het mengsel ingezaaid zijn.
  • Van mei tot en met augustus moet er minimaal 1 soort van de drachtplanten in bloei staan.

Het bloemrijke mengsel zorgt voor een prachtig bloeiend landschap. Bloeiparadijs Lippstadt is een bewezen mengsel als bijen- en vlinderweide. De samenstelling bestaat uit soorten met verschillende bloeitijd om een zo lang mogelijke bloeiperiode te bereiken. In het begin zorgen Gele mosterd en Deder voor een snelle start van de bloei na het zaaien. Lupinen en erwten vestigen zich een beetje langzamer en beginnen later in de vegetatie te bloeien. Qua kleur verandert het mengsel van geel naar rood en paars. De klaver zorgt voor een goede bodembedekking en heeft een onderdrukkende werking op onkruid.

Het mengsel bestaat uit de volgende soorten: Velderwt, Lupine, zomerwikke, Facelia, zonnebloem, Inkarnaatklaver, gele mosterd, vlas en deder.

Teeltadvies

Zaaizaadhoeveelheid25 kilo per hectare
UitzaaitermijnApril, Mei
Wij respecteren uw privacy!

Om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken worden er cookies en anonieme analysetechnieken gebruikt. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van web-tracking om de website aan uw behoeften aan te passen. Indien u hier bezwaar tegen heeft kunt u klikken op de link privacy policy onderaan deze website, u kunt de verwerking van uw gegevens elk gewenst moment intrekken. Hier vindt u tevens meer informatie over uw rechten met betrekking tot de AVG-wet en ePrivacy richtlijnen

Akkoord met anonieme web analyse Ga alleen verder met noodzakelijke cookies