Deutsche Saatveredelung AG (DSV)
PDF Productblad

TerraLife® N-fixx 50

 

TerraLife® N-Fixx 50 is een goed gebalanceerd soortenrijk mengsel. Het is een vorstgevoelig mengsel dat makkelijk slijt in de winter. Door de beworteling van de sorghum en de facelia heeft deze een positief effect op de bodemstructuur en kan het veel organische stof opbouwen. Ook is het een bij-vriendelijk mengsel door de aanwezige bloemen. (Zonnebloem, facelia) TerraLife® N-Fixx 50 zorgt voor een snelle bodembedekking wat bevorderlijk is voor de onkruidonderdrukking.

TerraLife® N-Fixx 50 is door zijn vorstgevoeligheid en humusvormend effect uitermate geschikt in een NKG teeltsysteem. De componenten sterven af in de winter waardoor een bespuiting of een extra bewerking in het voorjaar veelal niet nodig is. Een bewerking met een messenwals in de winter versnelt de vertering. Het mengsel wordt al langer succesvol ingezet in Duitsland.

De voordelen van TerraLife® N-Fixx 50 zijn:

  • Zeer vorstgevoelig
  • Goede stikstofbinding
  • Bij-vriendelijk
  • Geschikt in veel bouwplannen
  • Passend in een NKG teeltsysteem

Vanaf 2021 is N-fixx toegelaten in de GLB 

Samenstelling

AandeelSoorten
5% Alexandrijnse klaver
35% Velderwt
10% Vlas
1% Perzische klaver
4% Facelia
1% Niger
2,5% Serradella
9% Zonnebloem
3,5 % Sorghum
29% Zomerwikken
Indien een ras niet meer beschikbaar is wordt een ander, zoveel mogelijk gelijkwaardig ras gebruikt.

Teeltadvies

Zaaizaadhoeveelheid40-45 kg/ha
UitzaaitermijnEind juli - eind augustus
Wij respecteren uw privacy!

Om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken worden er cookies en anonieme analysetechnieken gebruikt. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van web-tracking om de website aan uw behoeften aan te passen. Indien u hier bezwaar tegen heeft kunt u klikken op de link privacy policy onderaan deze website, u kunt de verwerking van uw gegevens elk gewenst moment intrekken. Hier vindt u tevens meer informatie over uw rechten met betrekking tot de AVG-wet en ePrivacy richtlijnen

Akkoord met anonieme web analyse Ga alleen verder met noodzakelijke cookies