Deutsche Saatveredelung AG (DSV)
PDF Productblad

Nazaai - EasyGreen Japanse haver Mix

Vanggewas na mais

Vlotte groei, uitzieking van Pratylenchus penetrans en vlot te bewerken in het voorjaar

Japanse haver is geen waardplant voor het pratylenchus penetrans aaltje en kan veel organische stof produceren, ook bij latere zaai. Engels raaigras stimuleert mycorrhiza en is een slechte waardplant voor pratylenchus penetrans. Deze mix met 97% Japanse haver Panache en 3% Engels raaigras liet in onderzoek Pratylenchus penetrans dalen tot het niveau van braak. Het ras Panache heeft bovendien een snelle beginontwikkeling en relatief late aarvorming.


Bron: DSV zaden, bemonstering door Eurofins Agro, 2016
- braak van 82 naar 36 Pp per 100 ml droge grond

- Japanse haver Mix van 228 naar 115 Pp

Deze demo-proef is uitgevoerd in de vollegrond op lemig zand in Noord-Limburg. In een soortgelijk onderzoek in 2015 daalde de Pp populatie ook tot vrijwel het niveau braak.

 

  • GLB vergroeningsmengsel

Samenstelling

AandeelSoorten
97% Japanse haver
3% Engels raaigras
Indien een ras niet meer beschikbaar is wordt een ander, zoveel mogelijk gelijkwaardig ras gebruikt.

Teeltadvies

Zaaizaadhoeveelheid60-70 kg/ha
Uitzaaitermijntot eind september
Wij respecteren uw privacy!

Om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken worden er cookies en anonieme analysetechnieken gebruikt. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van web-tracking om de website aan uw behoeften aan te passen. Indien u hier bezwaar tegen heeft kunt u klikken op de link privacy policy onderaan deze website, u kunt de verwerking van uw gegevens elk gewenst moment intrekken. Hier vindt u tevens meer informatie over uw rechten met betrekking tot de AVG-wet en ePrivacy richtlijnen

Akkoord met anonieme web analyse Ga alleen verder met noodzakelijke cookies