Datum: 06.09.2021

Wintertarweras Champion op Nederlandse Rassenlijst 2022

Het wintertarweras Champion is op de Nederlandse Rassenlijst wintertarwe 2022 opgenomen met veelbelovende resultaten. Voor DSV is het, na Toby, het tweede wintertarweras dat in korte tijd wordt aanbevolen op de Rassenlijst. Een nieuwe genetische bron kan een voordeel zijn voor Nederlandse akkerbouwers. In andere Europese landen komen de wintertarwe en wintergerst rassen van DSV ook goed naar voren.

Stabiele topopbrengst

De leidraad in het DSV-veredelingsprogramma van wintertarwe is een  stabiele topopbrengst in een steeds extremer klimaat. Hoge ziekteresistenties met meer aandacht voor minder gewasbeschermingsmiddeleninput worden ook steeds belangrijker. Bij onze veredelaars is hiervoor volop aandacht! 

Na een aantal jaren intensieve beproeving in Nederland is Champion op de aanbevelende wintertarwe Rassenlijst 2022 opgenomen. Opname vindt plaats na een voorscreening in Nederland gevolgd door 3 jaar officiële Rassenlijstbeproevingen. Alleen de wintertarwerassen die beter zijn dan de bestaande rassen worden opgenomen op deze aanbevelende lijst.

Champion eigenschappen

• Een korte, zeer stevige wintertarwe
• Iets later  afrijpend dan gemiddeld
• Zeer hoge resistentie tegen gele roest (9) en bladvlekkenziekte (8,0)
• Gemiddelde resistentie tegen meeldauw (7,5)
• Fusariumresistentie (6,0)
• Gemiddeld cijfer tegen schot

Opbrengstcijfers:
Behandeld: 107
Onbehandeld: 102

Samenvattend is Champion een ras met een zeer hoge, stabiele opbrengstpotentie en zeer goede landbouwkundige eigenschappen.

Klik hier voor het persbericht van CSAR

Klik hier voor meer informatie over Champion wintertarwe:

Wilt u meer informatie over Champion wintertarwe? Neem contact op met onze specialisten: