Datum: 09.09.2021

TerraLife® Vitamaxx, het groenbemestermengsel geschikt voor late zaai.

Bij DSV zaden streven wij constant naar kwaliteit en verbetering van onze producten. Hiervoor hebben wij op 12 september vorig jaar een groenbemesterdemo op zandgrond ingezaaid. Door middel van een strokendemo hebben wij onze Terralife® groenbemesters getest op late inzaai. Hier kwam de Terralife® Vitamaxx duidelijk als beste uit de bus. 

Snelle kieming

De componenten in Vitamaxx zijn geschikt om laat te zaaien. In de TerraLife® Vitamaxx zit bijvoorbeeld gele mosterd. Deze kiemt snel en groeit ook onder koudere omstandigheden. De snelle kieming geldt ook voor boekweit en Tillage rammenas. Boekweit zorgt voor opname van voedingsstoffen uit de bodem. Normaal kan de snelle ontwikkeling van boekweit voor zaadopslag zorgen. Wanneer er later gezaaid wordt, is dat geen risico. Tillage rammenas kiemt snel en maakt een mooie penwortel die in de bodem. Dit zorgt voor structuurverbetering en meer zuurstof in de bodem in het voorjaar.

Japanse haver en facelia geven ook nog opbrengsten organische stof. Ze groeien namelijk nog door onder koudere omstandigheden en vriezen niet direct af.

De optimale uitzaai is tot eind augustus, maar met de demo van 2020 hebben we laten zien dat ook met inzaai op 12 september goed mogelijk is. Het zaaiadvies is 25-35 kg/ha".

Duidelijke verschillen tussen groenbemesters in begingroei in de strokendemo bij late inzaai in september

Meer weten over Terralife® Vitamaxx? Klik hier voor informatie:

Wilt u advies over groenbemesting? Neem contact op met onze specialist: