Deutsche Saatveredelung AG (DSV)

De kunst van gras

Misschien ooit iets uit het beeld verdwenen door de opkomst van kunstgras. Inmiddels de balans gevonden in eigen kracht en in samenwerking. Gras brengt beleving bij de sport, maar daarnaast is het vooral een bruisende wereld van energieke bedrijven en innovaties. De grasbranche is in voortdurende ontwikkeling naar verbetering. Beleving, kwaliteit, innovatief: dat is de kunst van gras!  

Beleving

De verse groene sprieten, de morgendauw over het veld en de geur van de pas gemaaide velden. Langs de lijn, op het veld of de baan, in het park of langs de dijken, daar beleef je gras. Gras brengt emotie en passie voor sport

Kwaliteit

Elk jaar weer worden de beste grasrassen voor elk specifiek doeleinde gebundeld in de Grasgids. Verspreid via die boekje of de site (www.grasgids.nl) vindt u de beste rassen voor elk doeleinde. Achter elk ras zit 10-15 jaar arbeid en ruim 20.000 planten die het niet halen om juist dat ene ras te maken dat nog beter is dan wat er al te krijgen was. Dit brengt meer speeluren per veld, minder ziektes en dus minder chemie, dichtere graszoden en vele andere voordelen. Elk jaar verbetert de grasgenetica zeker 1,4%. Kortom voortdurende verbetering van het bestaande product.

Innovaties

Een andere kunst van het gras zijn de vele innovaties die komen en gaan. Een greep uit de innovaties van de afgelopen jaren zijn bijvoorbeeld machines als de Fieldtopmaker, gebruik van LED-verlichting bij BVO-velden, ontwikkelingen op gebied van meststoffen,  ontwikkeling is grassen op gebieden van watermanagement, coating, zout-tolerantie, droogte-tolerantie, ziekteresistentie, etc.  Niet alleen de bedrijven binnen Plantum, maar de gehele branche leeft en ontwikkeld.

Duurzaam

Door intensieve veredeling van bestaande en nieuwe grasrassen maken kweekbedrijven het elk jaar weer mogelijk om betere genetica in uw gazon, berm, sportveld of green te krijgen. Tegenwoordig kunnen wedstrijdvelden meer dan 400 a 450 uur bespeeld worden. Grassen voor gazons en greens zijn steeds meer ziekteresistent en hebben daardoor minder Gewas beschermingsmiddelen nodig. Deze selectiecriteria van de veredeling maken het dat grassen elk jaar weer meer bijdragen aan een duurzaam beheer en een duurzame toekomst voor berm, gazon, green en sportveld. 

De keuze voor elke BVO

Ook naast de “standaard” gebruiker lijken er meer te beseffen dat gras een stukje meerwaarde geeft. Zo zie je steeds meet BVO’s de terugkeer maken naar gras, of de wens daar naar uitspreken. Een paar voorbeelden: PEC Zwolle, Excelsior, ADO Den Haag geeft aan die wens te hebben. Ook diverse clubs uit de keukenkampioen divisie gaan op korte termijn de overstap naar gras maken.

Gras lijkt weer aan een revival bezig te zijn, maar in werkelijkheid is het al die jaren nooit stil blijven zitten. De sector leeft, is fanatiek en werkt aan een groene toekomst. 

Wij respecteren uw privacy!

Om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken worden er cookies en anonieme analysetechnieken gebruikt. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van web-tracking om de website aan uw behoeften aan te passen. Indien u hier bezwaar tegen heeft kunt u klikken op de link privacy policy onderaan deze website, u kunt de verwerking van uw gegevens elk gewenst moment intrekken. Hier vindt u tevens meer informatie over uw rechten met betrekking tot de AVG-wet en ePrivacy richtlijnen

Akkoord met anonieme web analyse Ga alleen verder met noodzakelijke cookies