Datum: 02.05.2022

Deutsche Saatveredelung AG (DSV), gevestigd in Duitsland en moederbedrijf van DSV zaden Nederland, en Northstar Seed Ltd., gevestigd in Canada, hebben aangekondigd dat de overname van 100% van de aandelen van Northstar Seed door DSV plaatsvond op 7 april 2022. De sluiting van de deal is onder voorbehoud van verdere afronding – welke naar verwachting in de komende maanden gereed is. De aankoopprijs wordt niet bekendgemaakt.

"We zijn verheugd dat we met deze strategische overname onze zaadaanvoer vanuit Noord-Amerika en Canada verder kunnen veiligstellen", aldus het bestuur van DSV, Clive Krückemeyer en Dr. Eike Hupe. “Met deze strategische acquisitie zijn we in staat ons portfolio te verrijken met nieuwe genetica, waaronder luzerne, om onze klanten wereldwijd nog beter van dienst te zijn”, aldus het bestuur. Door deze overname zal DSV niet alleen de eigen gebieden voor zaadvermeerdering in Canada en Noord-Amerika beheren, maar ook toegang krijgen tot de Canadese en de Noord- en Zuid-Amerikaanse retailmarkt, waardoor haar aanwezigheid in Amerika aanzienlijk wordt vergroot.

 "Nu DSV de nieuwe aandeelhouder van Northstar Seed Ltd. wordt, zijn we er zeker van dat we onze activiteiten wereldwijd kunnen uitbreiden - een echte win-winsituatie voor beide bedrijven", kondigden Don Pollock en Rob Wolfe, oprichter en directeur van Northstar Seed, aan.

Deutsche Saatveredelung AG (DSV) is een van de toonaangevende plantenveredelings- en zaadbedrijven in Duitsland met een jaaromzet van meer dan € 210 miljoen. Het bedrijf kan terugkijken op bijna 100 jaar geschiedenis. DSV is een full-service provider in de zadenmarkt. Het dienstenaanbod strekt zich uit van onderzoek en veredeling via productie, verwerking en distributie van zaden tot deskundig advies ter plaatse. Meer dan 700 medewerkers werken voor DSV in binnen- en buitenland.

Northstar Seed Ltd. is een Canadees zaadbedrijf dat markten in binnen- en buitenland bedient. De kernactiviteit van het bedrijf is de productie en marketing van zaad voor voedergewassen, recreatiegrassen en groenbemesters. Northstar Seed staat voor hoge kwaliteit, de beste service en innovatieve oplossingen. Met ongeveer 30 medewerkers bedient het bedrijf de Canadese, Amerikaanse en andere internationale markten in Europa, Azië, Zuid-Amerika, Afrika en het Midden-Oosten.