Deutsche Saatveredelung AG (DSV)

Marktinfo

Marktinfo

25-02-2020

Het uitleveren van graszaad aan onze klanten is inmiddels in volle gang. De relatief lage voorraadstand bij de graszaadbedrijven maakt dat veel zaad vers van de schoning snel de weg naar een klant vindt.

Voedergras:
In de melkveehouderij is de bereidheid om in grasland te investeren een blijvende trend. Afhankelijk van de financiële situatie op de bedrijven zal dit per jaar meer of minder plaatsvinden.
We zien dat op grote schaal weiland beschadigd is door muizenvraat. Naar verwachting zal dit de vraag positief beïnvloeden.

Gazon:
De afzet loopt goed. Prijzen zijn vooralsnog vast. Het lijkt er op dat de goede economische situatie in veel Europese landen een constante vraag heeft gecreëerd. Dit voor zowel de bulk- als kwaliteitsrassen.

 

02-10-2019

Europa heeft  te maken gehad met droogte en langdurige perioden met extreme hitte. Dit heeft ertoe geleid dat in grote productiegebieden een lagere opbrengst is behaald. Vooral Duitsland, Polen en Oost Europese landen zijn getroffen. Denemarken (het grootste productieland van graszaden, daarom altijd het meest interessant) spreekt van een gemiddelde opbrengst.

Denemarken heeft haar areaal voor 2019 uitgebreid, onze inschatting is dat de totale productie van graszaad en klavers in dit land ongeveer 10% hoger zal uitvallen dan  2018. Dit is echter hard nodig om de ontstane voorraadtekorten weer aan te vullen en heeft naar onze inschatting geen effect op de prijszetting.
Grilligheden in de prijsvorming komen vaak vanuit landen waar veel graszaad wordt geteeld op speculatieve basis (o.a.  Polen). Het is voor ons gunstig dat de opbrengsten daar tegenvallen.

Voedergras:
Het voorjaar verliep zoals verwacht. Na de herfst 2018 (zeer hoge afzet) kunnen we volgens de huidige inschatting spreken van een goede afzet in het huidige najaar.

Gazon:
De afzet loopt goed. Prijzen zijn vooralsnog vast. Het lijkt er op dat de goede economische situatie in veel Europese landen een constante vraag heeft gecreëerd. Dit voor zowel de bulk- als kwaliteitsrassen.


Wij respecteren uw privacy!

Om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken worden er cookies en anonieme analysetechnieken gebruikt. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van web-tracking om de website aan uw behoeften aan te passen. Indien u hier bezwaar tegen heeft kunt u klikken op de link privacy policy onderaan deze website, u kunt de verwerking van uw gegevens elk gewenst moment intrekken. Hier vindt u tevens meer informatie over uw rechten met betrekking tot de AVG-wet en ePrivacy richtlijnen

Akkoord met anonieme web analyse Ga alleen verder met noodzakelijke cookies