Deutsche Saatveredelung AG (DSV)

Najaar 2020: Overjarige teelt en behandeling

Overjarige teelt en behandeling

Indien uw perceel raaigras overjarig blijft liggen willen wij u informeren over de behandeling, om zo van uw gewas een optimale opbrengst te realiseren.

Uw gewas gezond, uitgedund en kort de winter in geeft de beste resultaten.

Allereerst dienen achtergebleven hooiresten verspreidt of versnippert te worden om verstikking te voorkomen. 

Om een te dichte stand van het gewas te voorkomen kunt u het beste het perceel bemesten en eind September – Oktober een zware snede maaien en afvoeren (uiterlijk eind oktober maaien, niet maaien bij strenge nachtvorsten). Daarna schapen inscharen als er hergroei komt.

Ook zonder afvoer van een snede raden wij aan een kleine stikstofgift (50N) te geven in het najaar. Het gewas gaat dan gezonder het najaar in en schapen kunnen langer ingeschaard blijven wat een betere stand na de winter oplevert.

Extra aandachtspunten inscharen schapen:
Bij het vroeg inscharen van schapen (en uitscharen voor eind oktober) kan het gewas weer flink uitlopen bij een mild najaar.
Schapen kunnen tot in maart blijven lopen. Bij een strenge vorstperiode: schapen eraf.

Een overjarig perceel graszaad geeft u een mooie kans om breedbladig probleem onkruiden te bestrijden met diverse groeistofcombinaties. Infomeer bij uw teeltadviseur voor de beste combinatie voor uw perceel.

Heeft u naar aanleiding van bovenstaande nog vragen dan kunt u contact opnemen met uw teeltadviseur.


Wij respecteren uw privacy!

Om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken worden er cookies en anonieme analysetechnieken gebruikt. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van web-tracking om de website aan uw behoeften aan te passen. Indien u hier bezwaar tegen heeft kunt u klikken op de link privacy policy onderaan deze website, u kunt de verwerking van uw gegevens elk gewenst moment intrekken. Hier vindt u tevens meer informatie over uw rechten met betrekking tot de AVG-wet en ePrivacy richtlijnen

Akkoord met anonieme web analyse Ga alleen verder met noodzakelijke cookies