Deutsche Saatveredelung AG (DSV)

Onkruidbestrijding

De drie belangrijkste probleemonkruiden in de graszaadteelt zijn kweek, duist en wilde haver. Duist is met een volleveldsbespuiting gedeeltelijk te bestrijden. Kweek en wilde haver moet u handmatig verwijderen. Ook ruwbeemd en straatgras zijn ongewenst, vooral bij gazontypes. Kies daarom een perceel dat nagenoeg vrij is van deze onkruiden.

Voorkom vermenging

Voorkom zaadvermenging van graszaadsoorten. Heeft op een perceel Italiaans raaigras gestaan, dan kunt u daar het best opnieuw Italiaans raaigras zaaien. Een perceel dient op minimaal 50 meter afstand van andere graszaadpercelen met dezelfde ploïdie te liggen.


Wij respecteren uw privacy!

Om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken worden er cookies en anonieme analysetechnieken gebruikt. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van web-tracking om de website aan uw behoeften aan te passen. Indien u hier bezwaar tegen heeft kunt u klikken op de link privacy policy onderaan deze website, u kunt de verwerking van uw gegevens elk gewenst moment intrekken. Hier vindt u tevens meer informatie over uw rechten met betrekking tot de AVG-wet en ePrivacy richtlijnen

Akkoord met anonieme web analyse Ga alleen verder met noodzakelijke cookies