Deutsche Saatveredelung AG (DSV)

Ziekten en Plagen

Zwarte roest

Zwarte roest is een schimmel die behoorlijke schade kan aanrichten. De naam is wat verwarrend, omdat de sporen bruin zijn. De schimmel is gemakkelijk te verwarren met kroonroest. De laatste komt echter voornamelijk op het blad voor, zwarte roest hoofdzakelijk op de stengel en de aar. De aanwezigheid van zwarte roest is de laatste jaren sterk toegenomen. Een preventieve bestrijding is dan ook aanbevolen. Bij aantasting moet zo snel mogelijk een tweede bespuiting uitgevoerd worden. Neem contact op met uw teeltbegeleider voor een goed bestrijdingsadvies.

Slakkenschade

Slakkenschade komt meestal voor op percelen met als voorvrucht een graansoort of gras(zaad). Meng in dat geval voor het inzaaien 3 tot 5 kg slakkenkorrels door het graszaad. Neemt u bij opkomst slakkenvraat waar (het begint meestal vanuit de slootkant), strooi dan extra slakkenkorrels. Herhaal dit wanneer de schade toeneemt.

Muizenschade

Muizenschade is lastig te bestrijden. Om roofvogels te lokken kunnen hoge palen met een dwarslat in het land geplaatst worden. Werkt dit niet afdoende dan kunnen muizenkorrels toegepast worden (uitsluitend toepassing in holletjes toegestaan).


Wij respecteren uw privacy!

Om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken worden er cookies en anonieme analysetechnieken gebruikt. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van web-tracking om de website aan uw behoeften aan te passen. Indien u hier bezwaar tegen heeft kunt u klikken op de link privacy policy onderaan deze website, u kunt de verwerking van uw gegevens elk gewenst moment intrekken. Hier vindt u tevens meer informatie over uw rechten met betrekking tot de AVG-wet en ePrivacy richtlijnen

Akkoord met anonieme web analyse Ga alleen verder met noodzakelijke cookies