Deutsche Saatveredelung AG (DSV)
PDF Productblad

EUROGRASS Laanboommengsel

Openbaar groen

Speciaal geschikt voor inzaai van grasstroken tussen laanbomen

EUROGRASS Laanboommengsel is een graszaadmengsel dat speciaal geschikt is voor inzaai van grasstroken tussen laanbomen.

Engels raaigras zorgt voor een snelle bewinontwikkeling, zodat er na zaai snel een gesloten zode ontstaat. Door de snelle vestiging is er minder uitspoeling en sneller concurrentie tegen ongewenste grassen en onkruiden.

Veldbeemd zorgt voor een sterke zode die goed te betreden of met machines te berijden is. Ook zorgt veldbeemd doormiddel van ondergrondse uitloeprs (rhizomen) voor een snel herstel van open plekken. Zo blijft de grasstrook mooi gesloten en krijgen onkruiden geen kans. De wintervastheid van veldbeemd is ook nog eens zeer groot.

Roodzwenk zorgt voor een fijne dichte zode en kan zeer goed schaduw verdragen. Daarnaast heeft roodzwenk weinig bemesting nodig om te groeien.

EUROGRASS Laanboommengsel vormt een ideale ondergrond als draagkracht voor machines. Daarnaast zorgt het voor een goede uitstraling de percelen.

Samenstelling

AandeelSoorten
10% engels raaigras grasveldtype
45% veldbeemdgras
45% roodzwenkgras
Indien een ras niet meer beschikbaar is wordt een ander, zoveel mogelijk gelijkwaardig ras gebruikt.

Teeltadvies

Zaaizaadhoeveelheid1,0 kg/100m2
Gebruiksdoelonder laanbomen, fruitbomen, stamrozen, etc.

Bestektekst EUROGRASS Laanboommengsel

Download hier uw bestektekst voor EUROGRASS Laanboommengsel

Wij respecteren uw privacy!

Om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken worden er cookies en anonieme analysetechnieken gebruikt. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van web-tracking om de website aan uw behoeften aan te passen. Indien u hier bezwaar tegen heeft kunt u klikken op de link privacy policy onderaan deze website, u kunt de verwerking van uw gegevens elk gewenst moment intrekken. Hier vindt u tevens meer informatie over uw rechten met betrekking tot de AVG-wet en ePrivacy richtlijnen

Akkoord met anonieme web analyse Ga alleen verder met noodzakelijke cookies