Deutsche Saatveredelung AG (DSV) is een van de toonaangevende plantenveredelings- en zaadbedrijven in Duitsland met een jaaromzet van € 241 miljoen. De onderneming kan terugkijken op bijna 100 jaar bedrijfsgeschiedenis. Ongeveer 900 aandeelhouders, voornamelijk landbouwers en werknemers, bezitten vandaag de dag het aandelenkapitaal van DSV (maximaal 10%/aandeelhouder).

DSV is een full-service dienstverlener op de zaadmarkt. Het dienstenpakket strekt zich uit van onderzoek en veredeling, via productie, verwerking en distributie van zaden, tot deskundig advies ter plaatse.

Naast het hoofdkantoor in Lippstadt beschikt de onderneming over verschillende zaadveredelingsstations, talrijke proefstations en een landelijk, regionaal verspreid netwerk van bijkantoren en adviesdiensten met eigen verwerkingsinstallaties, zaadopslag- en distributiefaciliteiten.

DSV heeft belangrijke deelnemingen in bekende bedrijven in de zaadindustrie in Duitsland en daarbuiten en heeft 100% dochterondernemingen in Polen, Frankrijk, Groot-Brittannië, Oekraïne, Nederland, Denemarken, Argentinië en Canada.

Meer dan 750 werknemers werken voor DSV in Duitsland en daarbuiten.

DSV is een actief lid van beroepsorganisaties. Zo is het lid van de Bond van Duitse Plantenkwekers (BDP), de Vereniging ter bevordering van de particuliere Duitse plantenveredeling (GFP), de Duitse landbouwvereniging (DLG) en de Unie ter bevordering van olie- en eiwithoudende gewassen. (UFOP).

Ook internationaal is DSV vertegenwoordigd in de relevante organisaties in de zaadindustrie, zoals de International Seed Federation (ISF) en de European Seed Association (ESA).

Voor meer informatie kunt u terecht op onze internationale website: www.dsv-seeds.com