Datum: 01.03.2021

Of het nu gaat om kamperen bij de boer of op een speciaal ingericht camping voor kinderen of bungalowparken, het is er allemaal. Veel accommodaties worden steeds verder geperfectioneerd en ook het gras en onderhoud ervan wordt daarbij niet vergeten. Ook duurzaamheid speelt een belangrijke rol. EUROGRASS heeft hiervoor een speciaal mengsel ontwikkeld waardoor het gras onder de verschillende omstandigheden goed blijft presteren.

Campino is samengesteld uit een aantal soorten waaronder Rietzwenk. Deze soort heeft specifieke eigenschappen die goed van pas komen voor duurzame recreatieterreinen.

Op recreatieterreinen worden bijzondere eisen aan het gras gesteld. Beregenen is niet altijd mogelijk of gewenst. Hierdoor moet het gras goed tegen droogte kunnen en wordt er van het ras verwacht dat het onder deze omstandigheden een mooie groene kleur behoudt. Verder is het wenselijk dat het gras een snelle hergroei heeft nadat er een tent of caravan op heeft gestaan. Tenslotte moet het een mooie grasmat zijn die tegen een stootje kan.

Campino zorgt voor een intensieve en diepe beworteling. Juist onder schrale omstandigheden (laag bemestingsniveau) blijft het gras lang goed op kleur. Verder kan Campino goed tegen vorst en heeft een goede schaduwtolerantie.

Kort de voordelen van Campino op een rij

  • Snel herstellingsvermogen na langdurige caravan- / tentbezetting
  • Behoud van goed gras zelfs bij langdurige droogte- of regenperiode
  • Zeer stevige grasmat door intensieve en diepe beworteling
  • Vormt een grasmat die tegen een stootje kan
  • Goede betredingstolerantie en ziekte resistentie
  • Goede schaduwtolerantie
  • Beste mengsel voor nieuw in te zaaien terreinen

Voor het doorzaaien van bestaande terreinen adviseren wij te kiezen voor Sportivo.