Datum: 17.03.2023

De tagetes patula Proud Mary van DSV zaden is speciaal ontwikkeld om in te zetten als groenbemester. Tagetes (in de volksmond Afrikaantje genoemd) zorgt niet alleen voor prachtig oranje velden: ze is een sterke bestrijder van het wortellesie-aaltje. 

Tagetes Proud Mary

Milieubewuste bestrijding van Pratylenchus penetrans.

Steeds vaker wordt tagetes ingezet als milieubewuste en effectieve bestrijdingsmethode tegen het wortellesie-aaltje Pratylenchus penetrans. Naast de werking op Pratylenchus penetrans blijkt uit initieel onderzoek dat het ras Proud Mary ook een werking heeft tegen Meloidogyne chitwoodi en Meloidogyne hapla.

Het hybride ras Proud Mary groeit in het seizoen sterk door, waardoor deze onkruid onderdrukt en veel organische stof opbrengt. De optimale uitzaai van dit gewas is half mei tot eind juli.

Tagetes heeft naast het bestrijden van aaltjes meer voordelen. Tagetes patula zorgt (als deze op tijd wordt ingezaaid) in de bodem voor meer organische stof (humus). Daardoor verbetert de bodemstructuur en hiermee verbetert ook de waterdoorlaatbaarheid van de bodem.

 

Proud Mary tagetes kent een snelle beginontwikkeling waardoor het veld sneller dichtgroeit: dat is gunstig voor de onkruidonderdrukking.

Klik hier voor meer informatie over tagetes Proud Mary