Deutsche Saatveredelung AG (DSV)
PDF Productblad

COUNTRY MilkMore 16

Grasmengsel voor melkvee 7-10 jarig

85% Diploïd Engels raaigras en 15% timothee. Voor intensieve beweidingssystemen waar een dichte zode vereist is.


  • Meer melkeiwit bij weiden, Laat doorschietende rassen zorgen voor bladrijk gras en weinig stengels. Hoge kroonroestresistentie (7,9 - 8,5) verzekert een hoge opname en veel melkeiwit.
  • Dichte zode, de groeiwijze van diploïd Engels raaigras past uitstekend bij beweiding. De rassen scoren een hoge standvastigheid en een dichte zode. Een dichte zode onderdrukt onkruid en vermindert de kans op zand in de kuil bij maaien.
  • Hoge opbrengst, zowel vroeg in het voorjaar als ook in de zomer en in het najaar. Armetto, Arnando en Rossimonte scoren hoog bij beweiding.
  • Met Aturo DynaSeed, de coating op de fijnzadige timothee zorgt voor een betere opkomst, zeker onder moeilijke omstandigheden. Aturo timothee wordt niet aangetast door kroonroest, is zeer smakelijk, zorgt voor balans in het mengsel en voor meer structuur bij een maaisnede.

Geschikt voor Nieuw inzaai, Doorzaai

Samenstelling

Aandeel Soorten
20% Armetto diploïd Engels raaigras
25% Arnando diploïd Engels raaigras
40% Rossimonte diploïd Engels raaigras
7% Aturo Dynaseed timothee
8% Aturo timothee

Teeltadvies

Inzaai 45 kg / ha
Doorzaai 25 kg / ha

Indien een ras niet meer beschikbaar is wordt een ander, zoveel mogelijk gelijkwaardig ras gebruikt.

Wij respecteren uw privacy!

Om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken worden er cookies en anonieme analysetechnieken gebruikt. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van web-tracking om de website aan uw behoeften aan te passen. Indien u hier bezwaar tegen heeft kunt u klikken op de link privacy policy onderaan deze website, u kunt de verwerking van uw gegevens elk gewenst moment intrekken. Hier vindt u tevens meer informatie over uw rechten met betrekking tot de AVG-wet en ePrivacy richtlijnen

Akkoord met anonieme web analyse Ga alleen verder met noodzakelijke cookies