Deutsche Saatveredelung AG (DSV)

DSV Sorghum

Volgens literatuurbronnen heeft sorghum een hoge productiepotentie en vraagt toch minder inputs. Hoe kan dat?

Wortelt diep en intensief
Sorghum wortelt diep en intensief en heeft een groot contactoppervlak met de bodem. Daardoor kan het veel nutriënten opnemen en benutten voor de ontwikkeling van bovengrondse massa. De wortels van sorghum zijn in staat om verdichte lagen in de grond te doorwortelen en daardoor bodemverdichting op te heffen.

Lagere vochtbehoefte
Naast een diepe en intensieve beworteling gaat sorghum met een vochtbehoefte van 120 – 140 liter per kilogram oogstbare droge stof zeer efficiënt om met vocht. Ter vergelijking: mais verbruikt 160 - 190 liter per kilogram oogstbare droge stof. Wanneer sorghum te maken krijgt met aanhoudende droogte stelt de plant haar bloeifase uit waardoor er geen stress in de plant optreedt tijdens de bloei. Het uitstellen van de bloei heeft weinig tot geen nadelige gevolgen voor het gewas en de uiteindelijke opbrengst.

Klik hieronder voor meer informatie over de sorghum hybrides van DSV zaden

{{row.listItems[0].value}} NIEUW
{{item.title}}:
Wij respecteren uw privacy!

Om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken worden er cookies en anonieme analysetechnieken gebruikt. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van web-tracking om de website aan uw behoeften aan te passen. Indien u hier bezwaar tegen heeft kunt u klikken op de link privacy policy onderaan deze website, u kunt de verwerking van uw gegevens elk gewenst moment intrekken. Hier vindt u tevens meer informatie over uw rechten met betrekking tot de AVG-wet en ePrivacy richtlijnen

Akkoord met anonieme web analyse Ga alleen verder met noodzakelijke cookies