EXPERTDAG DUURZAAM GRAS:  dé kennismiddag voor iedereen die actief bezig is met gras voor sportvelden, openbaar groen, GWW en zodenteelt.

Duurzaam gras vraagt aandacht en goed teeltmanagement, of het nu op sportvelden, dijken, groene parkings of recreatieterreinen ligt. Daarom hebben wij voor de Expertdag Duurzaam Gras 2022 een afwisselend programma met interessante sprekers samengesteld om actuele kennis en innovaties te delen. 

Expertdag Duurzaam Gras 2022

Datum: dinsdag 6 september
Tijd: 12.30 -16.45 uur
Plaats: Zelder 1, 6599 EG Ven-Zelderheide

Gras is duurzaam! Het zorgt voor reductie van stikstof doordat het CO2 uit de lucht haalt en daarvoor in de plaats geeft het gras weer zuurstof terug.  Bij DSV kennen we de voordelen en het belang van goed gras als geen ander. Het veredelen van goede rassen duurt meer dan 10 jaar. Wij kijken daarom altijd vooruit: naar het veranderende klimaat, duurzaamheid en biodiversiteit. Daar passen wij onze rassen op aan. Onze mengsels zijn voorzien van de beste rassen gecombineerd met een voortdurende innovatie op gebied van gras. Zodat u de meest optimale prestatie uit uw grasmat kunt halen.

Programma:

  • ONDERWERP:                                                            SPREKER:
  • Innovatie in doorzaaien                                       - Anne Engelen, Vredo the Fieldcare Company
  • Bloeimengsels in de openbare ruimte             - Thijs Schoenmakers, DSV zaden Nederland
  • Biologische plaagdierbestrijding in gras         - Ad van Bruggen, Biocontrole BV
  • Duurzaam (her-)inrichten van terreinen         - Toon van der Sanden, Swaans Infra
  • EUROGRASS® demo's en innovaties                 - Steven Wiersema, DSV zaden Nederland
  • Rondleiding DSV zaden
  • Afsluiting met een hapje en drankje

En natuurlijk zijn onze soorten en rassen 'live' te bekijken op onze demovelden.

Kennis | inspiratie | innovatie

Deelname is gratis! U kunt zich aanmelden via onderstaande link:

De volgende bedrijven zullen hun expertise met u delen op deze expertdag: 

Bio­con­tro­le

Ad van Brug­gen

Biocontrole is dé specialist op het gebied van biologische bestrijding van plagen in kwekerij, sportveld, openbaar groen en particuliere tuin. Wij verzamelen op locatie plaagdieren en na determinatie volgt advies over de biologische bestrijding. Het organiseren van de werkzaamheden en nacontrole horen bij onze service. Met natuurvriendelijke plantversterkers en meststoffen kunnen we de groeiplaats van gras, planten en bomen zo optimaal mogelijk maken. Alles met oog voor de natuur en zo groot mogelijke biodiversiteit.

GWW Swaans Infra

Toon van der San­den

Op het gebied van terreinverhardingen zorgt het veranderende klimaat voor een nieuwe behoefte. Waar voorheen vooral de functionaliteit van belang was, spelen nieuwe aspecten als klimaatadaptatie, groen en waterinfiltratie een belangrijke rol. De productgroep SoliDrain combineert leefbaarheid, functionaliteit en uitstraling in één systeemoplossing. Dit maakt dat SoliDrain voor veel toepassingsgebieden geschikt is en daarnaast toekomstbestendig.

Vredo Field­ca­re Com­pa­ny

Anne van En­ge­len

Innovatie in doorzaaien. Als familiebedrijf is het onze missie om als betrouwbare partner met respect voor onze omgeving, innovatieve en functionele kwaliteitsproducten te ontwikkelen, produceren en vermarkten welke bijdragen aan duurzame en verantwoorde oplossingen in de internationale mest- en zaaitechniek.

DSV zaden Ne­der­land

Thijs Schoen­ma­kers en Ste­ven Wier­se­ma

DSV zaden Nederland is een plantenveredelings- en zaadbedrijf dat al meer dan 70 jaar groeit. De focus van onze activiteiten is de ontwikkeling van hoogwaardig zaaizaad van innovatieve, gezonde rassen en mengsels voor uiteenlopende toepassingen in landbouw en recreatie. We groeien óók in kennis, ervaring en duurzame productinnovatie.